Δραστηριότητες


Καλοκαιρινές Δραστηριότητες

Θαλάσσια Sports

Στο μαγικό Αγκίστρι υπάρχουν πολλοί κολπίσκοι και σπηλιές για να κάνετε το αγαπημένο σας θαλάσσιο σπορ: Κολύμβηση, windsurfing, θαλάσσιο σκι ή ψάρεμα. O βραχώδης βυθός προσφέρεται για καταδύσεις.

Ημερήσιες Εκδρομές

1. Από το λιμάνι της Σκάλας ή το Μεγαλοχώρι, με αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα ή με την τοπική συγκοινωνία, μπορεί κάποιος να επισκεφθεί τις διάφορες παραλίες και τα χωριά του νησιού. Το λεωφορείο ξεκινάει από τη Σκάλα, μπροστά από την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων.
2. Απέναντι από το Αγκίστρι υπάρχει η Αίγινα, την οποία μπορείτε να επισκεφθείτε με ιπτάμενο δελφίνι ή με μικρά σκάφη που αναχωρούν συχνά και καθημερινά, ειδικά το καλοκαίρι, από το λιμάνι της Σκάλας ή του Μεγαλοχωρίου.
3. Ξεκινώντας από το Αγκίστρι, μπορείτε να οργανώσετε μικρές εκδρομές, προς τα άλλα νησιά του Αργοσαρωνικού.
4. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο πραγματοποιούνται εκδρομές για το φεστιβάλ στην Επίδαυρο.

Μονοπάτια Πεζοπορίας

Για όσους αγαπούν την πεζοπορία, υπάρχουν καταπληκτικές διαδρομές που οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν και να γνωρίσουν στο καταπληκτικό και πάντα πράσινο φυσικό περιβάλλον του νησιού του Αγκιστρίου. Η πεζοπορία στο Αγκίστρι είναι εύκολη, με μικρές διαδρομές και ευχάριστη θέα. Κάθε επισκέπτης απολαμβάνει την φυσική ομορφιά του νησιού.

Καταδύσεις

Ελάτε να συναντήσετε τον υπέροχο κόσμο της θάλασσας και το απέραντο γαλάζιο. Ελάτε να γευτείτε την απόλυτη ελευθερία μέσα στα κρυστάλλινα καθαρά νερά του Αγκιστρίου. Για να συναντήσετε έναν πλούσιο υποβρύχιο κόσμο γεμάτο χρώματα, μαγικές εικόνες και εκπλήξεις. Για να συναντήσετε τον πληθυσμό της θάλασσας και να γίνετε ένα με το στοιχείο του νερού.

Ιστιοπλοΐα

Κάθε χρόνο διοργανώνεται διαγωνισμός ιστιοπλοΐας, από το Φάληρο έως το Αγκίστρι και από το Αγκίστρι στο Φάληρο. Η απόσταση είναι 20 ναυτικά μίλια και ο νικητής βραβεύεται με κύπελλο.

Ποδηλασία

Στο Αγκίστρι διοργανώνεται κάθε χρόνο, ως υπαίθρια δραστηριότητα, η “Ποδηλατική Βόλτα”.